4 Dez

Shark Tanks Mr. Wonderful, Kevin O’Leary: Bitcoin har värde, men saknar lagstadgat stöd

Kevin O’Leary, en anmärkningsvärd investerare och Bitcoin-kritiker, har flera gånger drabbat Bitcoin för sina upplevda misslyckanden.

Han verkar dock försvaga sin ställning till tillgången, även om han fortfarande har reservationer.
Regeringen godkänner den sista ingrediensen för „värdefull“ Bitcoin

O’Leary är styrelseordförande för värdepappersfonden O’Shares ETF. Den kanadensiska affärsmannen, känd för sin tid på ABC: s Shark Tank, satte sig nyligen för att diskutera Bitcoin med Anthony Pompliano, en anmärkningsvärd kryptohandlare och investerare. I ett avsnitt av den senare Pomp Podcast förklarade O’Leary att han hade gått förbi sin tidigare kritik av Bitcoin.

Affärsmannen förklarade att han äger Bitcoin och kan investera mer i tillgången i framtiden. Han förklarade dock att han fortfarande inte var bekväm med att göra långsiktiga investeringar i den ledande kryptovalutan.

O’Leary tillade att han föredrar att investera i andra alternativa tillgångar, eftersom han inte såg Bitcoins långsiktiga potential. Han förklarade att de flesta av hans uppskattade nettovärden på 400 miljoner dollar förblir i guld och att hans mest framträdande fråga med Bitcoin är att den fortfarande inte har stöd från finansiella tillsynsmyndigheter.

O’Leary har kommit långt från sina skeptiska dagar. Förra året kom han in i en ökänd spott med Pompliano på CNBC: s Squawk Box, när han förklarade att Bitcoin inte har något inneboende värde. Investeraren förklarade att Bitcoin inte har något underliggande värde och tillade att halveringsprocessen som är utformad för att reglera tillgångens tillgång var bara „BS“. Han påpekade också att han hade köpt lite Bitcoin och bränts under processen.

För sin del förklarade Pompliano att Bitcoin bara hade en grov start. Liksom alla störande teknologier behövde tillgången stabiliseras. Så småningom skulle det fungera som en praktisk valutaform.

Förvirring bland guldfel

O’Leary verkar nu mer optimistisk om tillgången. Delvis förklarade han för Pompliano att världen behöver en digital valuta.

Det kommer dock inte att ske utan stöd från tillsynsmyndigheter. O’Leary tillade att han skulle lägga mer av sin rikedom i Bitcoin om regeringar reglerar tillgången. För närvarande tar han en mer konservativ strategi med guld. O’Leary sa,

„Om du sa till mig schweizarna och euron och de amerikanska och kanadensiska, australiensiska regeringarna gick med på vad det än var, skulle jag lägga upp till 20% av min portfölj i den.“

Medan O’Leary håller fast vid sin tro på guld, tänker vissa andra entusiaster på $ 2 biljoner tillgångar om sina strategier.

Förra veckan berättade Dan Tapiero, grundaren av Gold Bullion International, till Pompliano att det inte ifrågasätts Bitcoins eventuella stigning över guld. Tapiero betonade att det bara är en tidsfråga för den ledande kryptovalutan att köra om guld och peka på faktorer som ökade institutionella investeringar och attraktion mot tusenåriga.

Medan Tapiero rekommenderade investerare att upprätthålla balanserade portföljer, hävdade han att Bitcoins sexsiffriga prispinne är oundviklig.