11 Dez

Morgan Stanley Exec gør sagen for Bitcoin til at blive global reservevaluta

I sin seneste udtalelsesartikel har Ruchir Sharma, Morgan Stanley Investment Managers globale strateg, gjort gældende, at bitcoin bliver verdens globale reservevaluta.

Bitcoin har vist sig at være en ypperlig værdi-værdi i denne pandemi-riddede verden. Men kan verdens første kryptokurrency vende den amerikanske dollar for at blive den ‚globale reservevaluta‘?

Den amerikanske dollar har været den globale reservevaluta i 100 år nu

Opererer på peer-to-peer-netværk, der ikke er styret af enhver stat, bliver kryptokurver som Bitcoin Era opstillet af deres mestre som decentraliserede, demokratiske alternativer.

Ruchir Sharma, Morgan Stanley Investment Managers vigtigste globale strateg, gik ærligt i sit seneste udtalelsestykke om Financial Times. Han talte om historien om ‚reservevaluta‘ lige fra 1400’erne.

Og skitseret, hvordan den amerikanske dollar i de sidste 100 år har haft dominans som det globale udvekslingsmedium. Men på trods af at han roste greenbacken, slog Sharma ikke ord i kritikken af ​​amerikanske embedsmænd. Hvordan de udnyttede COVID-19-pandemien for at oversvømme pengemarkederne med utallige dollarsedler.

Han nævnte, at den amerikanske dollar stod over for konkurrence fra euroen og Renminbi. Men den globale markeds tillid til de to sidstnævnte var dyster. Dette betød, at den amerikanske føderale regering kunne fortsætte med at misbruge ‚Daddy Dollar‘ -statusen for greenback uden skam.

Amerikanske embedsmænd var således overbeviste om, at de som reaktion på Covid-19-lockdowns kunne udskrive dollaren i ubegrænsede mængder uden at underminere dens reservevalutastatus, hvilket gjorde det muligt for landet at fortsætte med at køre store underskud uden tilsyneladende konsekvenser.

Men som det sker, er dollarens hødage ved at slutte.

Amerikanske dollar svæver på et lavt niveau på 2,5 år; At falde længere i 2021

I henhold til en nylig CNBC-artikel er den amerikanske dollar faldet betydeligt i værdi på grund af samtaler om vellykkede koronavirusvaccineforsøg og den stigende risikovillighed hos investorer. Men i 2021 har handelsanalytikere forventet et meget mere dystre udsigter for greenbacken.

I en forskningsnotat, der blev offentliggjort sidste torsdag, sagde Carsten Brzeski, cheføkonom hos ING:

Vi forudser et yderligere fald på 5-10% dollar gennem 2021, da Fed tillader den amerikanske økonomi at blive varm.

Han tilføjede yderligere:

Det er sandsynligvis omkring nu, vi begynder at høre sætningen fra en tidligere amerikansk finansminister, at dollaren er ‚vores valuta, men det er dit problem.

Mens fremskridt på vaccinefronten, Joe Bidens valg til den 46. amerikanske præsident, taler om endnu en stimulanspakke fra den føderale regering fremkalder reflationsoptimisme, staver det undergang for dollaren.
Hvordan Bitcoin fandt takere især i denne pandemi

Mr. Sharma sprængte i sit FT-opfattelse den amerikanske regerings dystre økonomiske politikker. Han sagde, at disse politikker i sidste ende ville føre til dollarens død, hvilket igen især vil føre til, at bitcoin optager reservevalutamantlen.

Han forklarede omhyggeligt, hvordan den tårnhøje pandemi har tvunget folk til at genoverveje forudsætningen omkring bitcoin. Hvordan investorer (inklusive multinationale selskaber) har købt BTC en masse på grund af fiat-nedbrydningsaktiviteterne ikke kun i den amerikanske centralbank, men centralbanker over hele verden. Dette førte utilsigtet til, at bitcoin endelig loggede en ny heltidshøjde i år og steg næsten 400 procent fra dens laveste marts.

Selvom skeptikerne stoler på guld mere end bitcoin, stiger den relative investeringsinteresse i BTC gradvist. 27 procent af årtusinder vælger bitcoin frem for det gule metal.

Ballooning af centralbankgæld vil styrke BTC til global reservevalutastatus

Sharma forklarede, at dette kommer på et tidspunkt, hvor amerikansk gæld balloner. Noget, der er en direkte indikation af en kommende krise.

På trods af denne uhyggelige situation siger Sharma, at USA og andre større regeringer ikke er særlig interesserede i at kontrollere udvidelsen af ​​deres respektive budgetunderskud. Det er her bitcoin får brownie-point, da folk til sidst vil undgå traditionelle valutaer for noget, der rent faktisk ‚holder værdi.‘ BTC har en betydelig chance for at erstatte dollaren som det globale udvekslingsmedium. Og hvor?

I dag holdes de fleste bitcoins som en investering, der ikke bruges til at betale regninger, men det ændrer sig. Mindre virksomheder begynder at bruge bitcoin i international handel, især i lande hvor dollars kan være svære at komme forbi (såsom Nigeria), eller den lokale valuta er ustabil (Argentina). Og i de seneste uger er PayPal og dets datterselskab i Venmo begyndt at lagre bitcoin med det formål at acceptere det som betaling næste år.