23 Jan

Een BlackRock-fonds zou kunnen investeren in bitcoin

Een BlackRock-fonds zou kunnen investeren in bitcoin

BlackRock heeft ten minste twee van zijn fondsen de mogelijkheid gegeven om te investeren in bitcoin futures.

Volgens de officiële documenten die naar de SEC zijn gestuurd, hebben BlackRock Funds V en Blackrock Global Allocation Fund daadwerkelijk toestemming gekregen van de moedermaatschappij om ook in BTC te investeren.

Het feit is dat BlackRock de Bitcoin Trader grootste investeringsfirma ter wereld is, met een vermogen van bijna 8 biljoen dollar, dat is bijna dertien keer de gehele marktkapitalisatie van de bitcoin.

Daarnaast is BlackRock genoteerd aan de New York Stock Exchange en is het de Amerikaanse leider op het gebied van ETF’s en ETC’s.

Uit documenten die bij de SEC zijn ingediend blijkt dat BlackRock Funds V en BlackRock Global Allocation Fund bitcoin-derivaten hebben opgenomen in hun lijst van geautoriseerde producten, waaruit duidelijk blijkt dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in deze producten.

Deze BlackRock-fondsen kunnen alleen beleggen in in dollars afgewikkelde bitcoin-futures, d.w.z. alleen op de CME, die op dit moment de enige beurs is die dergelijke futures aanbiedt.

Het is helemaal niet bekend wat hun werkelijke bedoelingen zijn, d.w.z. of ze echt op korte termijn de bitcoin futuresmarkt willen betreden, en met welke bedragen, maar op dit moment is het helemaal niet onwaarschijnlijk dat ze dat ook daadwerkelijk kunnen doen.

Waarschijnlijk kan alleen al het feit dat zij zwart op wit hebben gecertificeerd dat zij bereid zijn dit te doen, gevolgen hebben voor de markt, aangezien het in feite een definitieve en „officiële“ opruiming van de bitcoin is als een activum waarin zelfs grote financiers kunnen investeren.

In feite is BlackRock wereldwijd zo groot en krachtig dat het een echt referentiepunt is voor de hele mondiale financiële sector. Ondanks het feit dat het een project is dat pas in 1988 werd geboren, wordt het nu „de grootste schaduwbank ter wereld“ genoemd.

Bovendien had het bedrijf het woord „bitcoin“ eergisteren nog in geen enkel van zijn juridische documenten genoemd, en dat is een echte koerswijziging.

Blackrock: ‚Bitcoin is hier om te blijven‘.

In november verklaarde BlackRock’s Global Fixed Income CIO, Rick Rieder, dat bitcoin „here to stay“ zou kunnen zijn en in sommige gevallen zelfs goud zou kunnen vervangen omdat het functioneler is dan het fysieke metaal.

Zelfs de CEO zelf, de beroemde Larry Fink, gaf vorig jaar toe dat bitcoin het potentieel heeft om te veranderen in een wereldwijde financiële markt troef.

Als we daaraan toevoegen dat BlackRock onlangs een vacature heeft gepubliceerd voor een uitvoerende functie die betrekking heeft op blokkades en cryptokringen, dan is het duidelijk dat de mega-fondsmanager echt geïnteresseerd is in het betreden van deze markt.