28 Sep

2,5 miljoner Bitcoin-utbud som ska brytas före 2140, hälften av det som ska brytas de närmaste 3 åren

I skrivande stund handlades marknadspriset runt 10 866,30 dollar. Speciellt ökade Bitcoin med 32,5% under de senaste 12 månaderna, minskade med 5,9% under de senaste 30 dagarna och upp 1,6% under det senaste dygnet.

Bitcoin, mor till alla kryptovalutor, räknar ner enligt sin förutsagda struktur. Tillgången, skapad av en anonym grupp för 11 år sedan, har nått 18,5 miljoner Bitcoins (BTC) i omlopp. Det finns framför allt 2,5 miljoner Bitcoins att bryta innan övningen stängs år 2140, men av central betydelse är det faktum att hälften av den delen av Bitcoin-utbudet kommer att brytas till den 7 maj 2024.

Redan tre halvingar har ägt rum vid tidpunkten för publiceringen, vilket ger oss data för att analysera och förutsäga det okända från det kända.

Under en decennium har dock mycket hänt som har förändrat omfattningen av den digitala marknaden avsevärt.

Särskilt med början av coronaviruspandemin; detaljhandlare, institutionella investerare och även regeringar rusar för digitala transaktioner och investeringar där bitcoin till stor del dominerar.

Enligt siffror från CoinMarketcap var det globala börsvärdet för digitala tillgångar i skrivande stund 348,1 miljarder dollar. Bitcoin hade ett börsvärde på $ 201,047,320,237 och en daglig handelsvolym på $ 44,011,847,060.

Härmed indikerar modermyntet en stor del av den globala andelen, cirka 61,17% enligt TradingView.

Även om siffran har minskat från 100% under de senaste tio åren har dess globala antagande skjutit i höjden.

Bitcoin Supply och dess kritiska grundläggande

Eftersom utbudet av Bitcoin minskar över tiden, med hälften vart fjärde år efter tidigare halvering, förväntas dess marknadspris att stiga om nuvarande grundprinciper råder.

I skrivande stund handlades marknadspriset runt 10 866,30 dollar. Särskilt ökade Bitcoin med 32,5% under det senaste året till igår, en minskning med 5,9% under de senaste 30 dagarna och upp 1,6% under det senaste dygnet. Med 88,1% av Bitcoin-utbudet som redan bryts förväntas gruvindustrin som i hög grad styr Bitcoin-marknadspriset uppleva flera förändringar.

Framåt räknar analytiker med att gruvindustrin i bitcoin kommer att stiga i andra kontinenter och länder utanför Asien och Kina.

Med institutionella investerare som känner sig mer självsäkra på att lägga en stor del av sina pengar i Bitcoin-industrin blir dess framtid bara mer upplyst.

Som ett resultat av ökade institutionella investerare kommer blockchain-industrin att se en annan nivå av adoption globalt. Bitcoin Code och dess blockchain har inspirerat alla andra kryptoprojekt, eftersom de försöker lösa alla utmaningar om att Bitcoin brister.

Som ett resultat kommer det personliga nyttan av över 1000 digitala tillgångar att få sitt framtida värde.

I synnerhet, med de fler investerare som flödar in på kryptomarknaden, skyndar regeringarna sig att reglera och utfärda statskontrollerade mynt som kallas CBDC.